Kiezen voor een fietsvakantie

Veel mensen kiezen voor een strandvakantie als ze op vakantie gaan. Het overgrote deel zoekt landen als Spanje, Italië, Griekenland en Turkije op. Dat kan heerlijk zijn, want je weet het immers maar nooit met het weer in landen als België, Duitsland of Nederland. Het is vaak erg wisselvallig. Desondanks is het zeker leuk om eens iets anders te doen dan een strand of een zonvakantie. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan een fietsvakantie? Lekker sportief op de fiets door een bepaalt land fietsen. Zeker aan te raden als je eens iets anders wilt doen.

België
In België zijn veel gebieden waar je heerlijk kunt fietsen. Hiervoor moet je eigenlijk niet in Vlaanderen zijn, want hier zul je vooral veel stedelijk gebied vinden. Al is het misschien leuk om bijvoorbeeld het parcours van een wedstrijd als de Ronde van Vlaanderen eens te fietsen. Dit is een belangrijke wielerwedstrijd, maar het parcours van deze wedstrijd is natuurlijk te kort om hier een volwaardige fietsvakantie van te maken. Je zou eventueel naar de Ardennen kunnen kijken. Hier kun je vaak prima fietsen. Uiteraard moet je wel een geoefende fietser zijn, want het kan best steil zijn soms. Als je fietst met veel bagage en je bent niet echt een getrainde fietser, dan is het best zwaar. Online kun je op zoek gaan naar geschikte fietsroutes. Er zijn talloze mogelijkheden en op deze manier kun je België ook eens op een andere manier ontdekken.

Duitsland
Een fietsvakantie in Duitsland is natuurlijk ook een optie. Duitsland is een uitgestrekt land met veel mooie gebieden. Bosrijke gebieden, heuvellandschappen en ook bergen. Genoeg ingrediënten voor het hebben van een fraaie fietsvakantie. Het is maar net wat je wilt. Kijk online eens naar de mogelijkheden en stippel de mogelijkheden uit. Je zult verstelt staan van de mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een al reeds uitgestippelde route, maar je kunt natuurlijk ook zelf een eigen route uitstippelen.

Frankrijk
In de ogen van veel mensen is Frankrijk toch wel het fietsland. Dit komt vooral door de Tour de France. Als je een echte fietsliefhebber bent kun je naar de Alpen trekken en hier prachtige bergen beklikken. Er zijn talloze imposante bergen te beklimmen. Zeker een aanrader.